Budeme v televizi! Naši žáci reprezentovali školu v soutěžním pořadu Šikulové

V pátek 24. června 2022 se uskutečnilo natáčení pořadu Šikulové – Velká výzva v radvanickém studiu České televize Ostrava. A právě do tohoto studia se vydalo pět našich žáků vybraných napříč prvním stupněm – za každý ročník byl do týmu nominován třídními učitelkami jeden zástupce. 

Celodenní výlet pestrou směsicí dopravních prostředků tak čekal na Sáru Lukešovou, Elu Novotnou, Jana Holuba, Václava Tichavského a Jakuba Janečka. Po obědě v centru Ostravy se děti vozem s logem České televize přesunuly do Radvanic, kde na ně čekala maskérna, oranžová trička a zástěry a pak samotné natáčení ve studiu. Soupeřem jim byla škola z obce Hať u česko-polských hranic.   

Šikulové z naší školy se nezalekli zadání – měli společnými silami vytvořit loutku o velikosti minimálně šedesát centimetrů. Děti se dokázaly rychle dohodnout a skvěle spolupracovaly. 

Jak se oranžovému týmu v soutěži dařilo, zjistíme všichni na podzim, kdy bude „náš“ díl Šikulů odvysílán. O termínu budeme určitě informovat. Poděkovat musíme ještě SRPŠ za úhradu nákladů spojených s výjezdem dětí na soutěž.

Mgr. Olga Síbrtová