Prázdninové dobrodružství s letní družinkou: Tentokrát ve stylu Harryho Pottera!

Program letošní letní družiny byl inspirován příběhem čarodějnického učně Harryho Pottera, který je mezi dětmi velmi oblíbený, a proto se prázdninové zážitky nesly v kouzelnickém duchu. Žáci se na začátku rozdělili do čtyř kolejí a tímto se odstartovaly dny plné zážitků, her, čar a kouzel a také luštění šifer. 

„Jako správní kouzelníci jsme se na učení pečlivě připravili. Začali jsme výrobou kouzelnických hůlek, protože bez nich nemůže žádný správný kouzelník fungovat. Samozřejmě to musí být podpořeno znalostí těch správných kouzel, s nimiž jsme se také seznámili,“ přibližuje kouzelnické dění vedoucí vychovatelka Lucie Vávrová, DiS. 
Jelikož kouzla nejsou jen dobrá, ale i ta zlá, čarodějovi učni nezapomněli na tvorbu ochranného amuletu, který je spolehlivě ochrání, a stejně tak se naučili i ochranné kouzlo.

V letní družině – stejně jako Harry Potter – ochutnali výbornou lahůdku a Bertíkovy lentilky stokrát jinak, seznámili se s kouzelnickou módou a podstoupili i několik soubojů mezi jednotlivými kolejemi. A protože bylo krásné letní počasí, doplnili program procházkami a chladivým osvěžením v podobě nanuků a zmrzlin. Mňam!

Skvělým zpestřením programu byla návštěva váženého kouzelníka Honzy Reka. Ten děti seznámil s uměním levitace i přesto, že nepoužil známé levitační kouzlo Wingardium Leviosa! A zase byli naši malí kouzelníci o něco chytřejší a s kouzelníkem Rekem se loučili s tím, že ovládají umění levitující tužky.

„Poděkování patří také Muzeu vystěhovalectví ve spolupráci s Klubem důchodců v Lichnově, ti si pro děti připravili krásný program taktéž v duchu příběhu Harryho Pottera. Děti si zkusily vymyslet recept na vlastní lektvar, vyluštit tajuplnou šifru, a nakonec všichni ochutnali kouzelný lektvar, který pro ně byl přichystaný. Všichni si to krásně užili a dozvěděli se i spoustu novinek – například že rok 2022 je rokem netopýrů,“ s díky dodává Lucie Vávrová.

V závěru kouzelnické družinky, když byly překonány všechny nástrahy vedoucí k získání pokladu a otevření tajemné komnaty, poctil třídu svou návštěvou i bradavický ředitel profesor Albus Percival Wulfric Brian Brumbál. Ten předal malým čarodějům tajné poselství z Bradavic, jehož znění nesmíme však prozradit! Ale vězte, že nebylo obyčejné…

Bc. Hana Horáková