Smajlíci udělali radost seniorům v Muzeu vystěhovalectví

Žáci z druhého oddělení školní družinky se ve čtvrtek 29. září 2022 na pozvání paní Mgr. Aleny Dobečkové vydali do Muzea vystěhovalectví v Lichnově. Na návštěvu se pěkně nachystali. „Návštěvu jsme pojali trochu slavnostně. 1. října je totiž Mezinárodní den seniorů, a proto jsme s sebou vzali krabici drobných dárků. Žáci ze školní družiny pro seniory, kteří navštíví muzeum, vyrobili drobná barevná mýdla a papírové dekorace v podobě veselých ježků,“ popsala záměr družinky Ing. Alice Červenková, vychovatelka z oddělení Smajlíků.

Na Smajlíky už v muzeu čekala paní Dobečková, která pro ně měla připravený program o vodním světě. „Děti si nejprve prohlédly různé mušle, škeble, hvězdice nebo lastury. Součástí výstavy byly i perly nebo různorodé dekorace s tematikou oceánu. Následně se mohly pochlubit, co vše o mořích a oceánech vědí. A nebylo toho málo! Dokonce společně dokázaly popsat cestu papírové lodičky z Lichnova do Baltského moře, potažmo Atlantského oceánu,“ doplňuje Alice Červenková.

Když se návštěva chýlila ke konci, žáci si zahráli hru, aby zjistili, kdo z nich by byl nejlepším námořním kapitánem. Tím se stal František Mičulka. A jako dárek si děti odnesly doplňovačku, kterou si pak ve škole společně vyplnily. Paní Aleně Dobečkové děkujeme za moc pěkný program.

Bc. Hana Horáková