Ukliďme Lichnov! Bizarní úlovek u řeky Lubiny všechny překvapil

V pátek 23. září 2022 proběhla akce Ukliďme Česko! Ukliďme Lichnov! v rámci akce World Cleanup Day. Naše škola se tak připojila k největší globální dobrovolnické akci, která spojuje dobrovolníky z více než sto devadesáti zemí celého světa.

Jak akce probíhala a kdo se ji zúčastnil, popsala její organizátorka, učitelka přírodopisu Mgr. Bohdana Hutyrová: „Žáci druhého stupně se – opět vybaveni holínkami a rukavicemi – vydali vyčistit vytipované lokality od odpadků. Obě sedmé třídy vyrazily společně s IX. A čistit lesní porost podél potoku Kalňůvek, osmáci vybavení výstražnými vestami spolu s VI. B sbírali nečistoty podél cyklostezky směrem na Frenštát pod Radhoštěm a IX. B spolu s VI. A vyrazily směrem k myslivecké chatě čistit část lesa na Červeném kameni. I přes chladné počasí se žáci pustili s plnou vervou do práce.“ 

A ani letos tomu nebylo jinak a žáci byli dosti překvapeni svými objevy. Nasbírali zbytky igelitových pytlů, starých kbelíků, rozbité sklo, kelímky, hrnce, ale i bedly a vyplašili pár srnek a zajíců. Nejvíce odpadků nasbírali žáci kolem cyklostezky podél řeky Lubiny. „Žáky ani tak nepřekvapily kelímky, sáčky, obaly od cigaret, jako nález zubní protézy na cyklostezce,“ popisuje bizarní úlovek žáků Bohdana Hutyrová.

Bc. Hana Horáková