Hokusy pokusy ve třídě Motýlků

Na den s pokusy se děti ze třídy Motýlků těšily. Čekalo je překvapení ve formě zajímavých pokusů z Divadla fyziky. Již při chystání věcí a pomůcek byly děti zvědavé. Lektoři Jirka a Kája připravili pro děti pestrou škálu zajímavých pokusů z věcí, které mají všichni doma. 

„Dětem se líbil pokus s vývarem z červeného zelí a postupné přidávání různých přísad, jako například octu, citronu, soli. Zajímavé pro ně bylo, když se postupně voda barvila. Lektor Jirka dětem ukazoval i další pomůcky, které potřebuje chemik k pokusům. Děti si za pomocí asistence lektorů vyzkoušeli pokus, kdy do druhé nádobky přelili vodu, a ta se obarvila podle kyselosti,“ popisuje dění ve školce učitelka ze třídy Motýlků Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS.

V druhé polovině si děti zkoušely míchat barvy. Na stůl dostaly tácek, každý svou pipetu a nádobky s červenou, modrou a žlutou barvou. Postupně míchaly různé odstíny barev. 

Na závěr si děti vyzkoušely pokus s papírem ve tvaru kruhu. Ten byl namočený v zelné vodě a štětcem nanášely druhou tekutinu, která na papíře měnila barvu.

„Dětem se den s pokusy velice líbil a byly dost zvědavé, i když už si lektoři uklízeli své pomůcky do bedýnek,“ popisuje dále Renata Dreslerová. 

Bc. Hana Horáková