Barevný říjnový týden u Motýlků: medvědi, závin a uspávání broučků na školní zahradě

V pondělí 17. října 2022 nás navštívili žáci základní školy s připravenou pohádkou Medvěd, která se dětem líbila. Děti ze školky se už teď těší na další zajímavou pohádku o medvědech Miškovi a Nedvědovi… Jaká asi zažijí dobrodružství příště? „Akce je součástí školního projektu Sedmáci čtou ve školce, který prohlubuje spolupráci naší základní a mateřské školy. Navázali jsme na dobu před covidem, kdy jsme se čtením žáků sedmých ročníku v naší mateřské škole začali,“ uvádí k pohádkovému čtení zástupkyně ředitelky pro první stupeň základní školy a mateřskou školu Mgr. Markéta Martinů. 

Následující den v úterý 18. října 2022 se děti dozvěděly, jak se peče jablkový závin. Strouhaly jablka, míchaly, válely a zdobily, zkrátka pomáhaly při celé přípravě. Závin se opravdu povedl a dětem moc chutnal. Takže se děti dozvěděly, že bez práce nejsou koláče – vlastně závin!

Ve čtvrtek 27. října 2022 děti společně uspaly broučky na školní zahradě. To je akce, kde děti plní úkoly, ale nejen to! Také se opékaly špekáčky. „Zavírání školní zahrady se mohli účastnit také rodiče dětí, takže byla spousta příležitostí pro neformální popovídání a nahlédnutí pod pokličku toho, jak v naší školce s dětmi jejich učitelky pracují,“ uvádí ke společné akci dětí, pedagogů a rodičů Markéta Martinů. 

V závěru týdne přišel zlatý hřeb – divadelní pohádka s názvem Co malí medvědi o podzimu nevědí. Děti divadélko bavilo, bylo vtipné od samého počátku. Nejlepší hláška padla hned na začátku představení, a to při scéně představování medvěda Pupíka, který na sebe prozradil, že se mamince teprve vyklubal z bříška. A na to se ozval malý Ondra: „Ty nejsi vajico!“ O zábavu bylo opravdu postaráno.

Bc. Hana Horáková