Sladké a voňavé jablíčkohraní, uspávání broučků a veselé divadlo u Sluníček

Měsíc říjen se psal ve znamení barevného podzimního ovoce plné hrátek s ním spojených. „Děti se dozvěděly vše o pěstování ovoce, sklízení, pojmenovaly si části ovoce, ochutnávaly a zkoumaly všemi smysly, počítaly, pokoušely se řadit například jablíčka podle velikosti, přičemž si potrénovaly také předmatematickou gramotnost. Z jablíček a hrušek si vytvořily přírodní razítka, ze kterých vznikaly krásné barevné obrázky,“ popsala edukační činnost učitelka ze třídy Sluníček Bc. Marie Kvitová.

Její kolegyně Monika Štěrbová zase vypráví o tanečních kreacích: „Sluníčka se naučila za doprovodu Orffových nástrojů zpívat píseň Měla babka čtyři jabka, na kterou jsme si s dětmi zatancovali mazurku, a i přes malá škobrtnutí to všechny děti velmi bavilo!“

Jablíčkohraní si děti na závěr zpestřily tak, že si společně upekly jablíčkové záviny zvané štrúdly. A jako sladkou odměnu za skvěle odvedenou práci všech dětí společně ochutnaly voňavou jablíčkovou dobrotu.

Na závěr podzimního měsíce Sluníčka popřála broučkům krásné zimní spaní a rozloučila se s nimi písničkou Mravenčí ukolébavka. Děti pod vedením svých učitelek vyrobily z oříškových skořápek krásné pavoučky, berušky, včeličky a také se naučily básničku o červíkovi Pepíkovi.

A aby se děti dozvěděly o podzimu ještě více, školky dorazilo divadlo Koloběžka, které zahrálo nádhernou pohádku s názvem Co malí medvědi o podzimu nevědí. Dětem se moc líbila a všichni se moc těší na další návštěvu.

Bc. Hana Horáková