Tělocvična hřímala sportovním nadšením při Turnaji ve stolním tenise

V pátek 16. prosince 2022 se od osmé hodiny rozezněly celou tělocvičnou libé tóny pingpongových pálek a míčků – konal se totiž Turnaj ve stolním tenise. Ten pořádali tělocvikáři školy Mgr. Ondřej Švrček a Mgr. Pavel David.


„Turnaj byl určen pro vyšší stupeň a účastnilo se jej celkem čtyřiadvacet hráčů. Nečekali jsme, že o turnaj bude tak obrovský zájem,“ pochvaluje si účast Ondřej Švrček s tím, že mezi účastníky byly dokonce i čtyři dívky.
„Náhodně se hráči nalosovali do čtyř skupin po šesti. Ve skupině hráli každý s každým, pouze na jeden set. Ze skupiny postoupili vždy dva nejlepší, kteří šli do play-off čili do vyřazovací fáze. Ta se hrála na dva vítězné sety,“ popisuje průběh utkání Pavel David.


Mezi čtveřici nejlepších postoupili Adam Babinec, Jan Suda, Filip Bordovský a Sidney Rek. Semifinále a boje o třetí a první místo se hrály na tři vítězné sety. Sehrály se i zápasy o umístění na pátém až osmém místě.


První čtyři místa v turnaji si nakonec podělili žáci tříd VIII. a IX. B. První místo získal Sidney Rek (VIII. třída), druhé Jan Suda (IX. B třída), třetí Filip Bordovský (VIII. třída), čtvrté Adam Babinec (IX. B třída).
Třem nejlepším předala ceny zástupkyně ředitelky Mgr. Martina Bílková se závěrečným slovem – jako vždy stručným a úderným: „Děkuji všem za účast a budu se těšit na příští rok.“
Poděkování patří také Spolku rodičů a přátel školy za nákup hodnotných cen.
Celkové konečné pořadí turnaje najdete zde.


Bc. Hana Horáková


Konečné pořadí turnaje:
1.     Sidney Rek
2.     Jan Suda
3.     Filip Bordovský
4.     Adam Babinec
5.     Jakub Marek
6.     Daniel Švec
7.     Dominik Kubala
8.     Matyáš Štěpán