Nejmladší žáci naší školy vyrazili do Divadla loutek

V pátek 20. ledna 2023 se vypravily děti z první, druhé a třetí třídy do ostravského Divadla loutek. Čekala na ně nová pohádka Myši patří do nebe.
„Pohádka byla velmi moderně zpracovaná. Efekty v 3D formátu na pozadí a pára sršící z jeviště žáky dokonale vnesla do děje, který byl docela napínavý. Totiž myška Šupito, kterou pronásledoval hladový lišák Bělobřich, při útěku spadla do propasti. Tím však příběh nekončí, ale naopak začíná,“ prozrazuje něco málo z děje divadelního představení třídní učitelka prvňáčků Mgr. Kateřina Martinková, která pro děti představení zajistila.


Do Divadla loutek vyjely z Lichnova rovnou dva autobusy plné dětí napjatých očekáváním. Děvčata byla krásně nastrojená v šatech a ani kluci ve svých slušivých košilích jim neudělali ostudu. A jaké zážitky si žáci z výjezdu přinesli?
„Nejvíc se mi líbil Bělobřich, jak se proměnil ze zákeřného lišáka na fajn kamaráda,“ vzpomíná Šimon Matúš. Anička Zemanová si také našla svou oblíbenkyni: „Mně se moc líbila myška Šupito, srandovně si hrála s oříškem.“
Děti si své zážitky z divadla připomínaly i v dalších dnech ve škole, když kreslily, co se jim na představení nejvíce líbilo. Vybrané kresby najdete v naší fotogalerii.

Bc. Hana Horáková