Úsměv na rtu a brusle na nohou – takový byl poslední den prvního pololetí pro žáky druhého stupně

Poslední lednový den, kdy se rozdávalo pololetní vysvědčení, si žáci druhého stupně zpestřili výjezdem na Zimní stadion ve Frenštátě pod Radhoštěm. Celkem šedesát osm žáků se společně s učiteli a asistentkami vydalo bruslit.

„Žáci si brusle vezli s sebou, jiní si je na místě zapůjčili. Ale na ledě se všichni rozjeli s nadšením a dobrou náladou,“ popisuje akci tělocvikář Mgr. Ondřej Švrček, který bruslení pro žáky zorganizoval, a dodává: „Někteří z žáků stáli na bruslích poprvé, těm pomáhaly nejen pomocné opory, ale také zkušenější spolužáci. Další si vzali hokejky a proháněli se za pukem. Na ledě panovala velmi příjemná zimní atmosféra.“


Jediný smutek přišel v momentě, kdy bylo třeba si brusle sundat a vydat se na autobus zpátky do školy. Snad všichni žáci se shodli na tom, že je bruslení bavilo.
„Jsem rád, že jsem si vyzkoušel něco nového, je to celkem zábava,“ komentuje sportovní dopoledne Martin Zeman z VI. B. „Bylo by skvělé, kdybychom mohli jezdit častěji,“ dodává jeho spolužačka z paralelní třídy VI. A Kateřina Machalová.


I mezi pedagogy byla znát spokojenost z proběhlé akce. Jsme proto rádi, že se akci podařilo zorganizovat a všichni zúčastnění si poslední den prvního pololetí náležitě užili.

Bc. Hana Horáková