Muzikohrátky ve školní družině

Ve středu 1. února 2023 v odpoledních hodinách přijala pozvání do naší školní družinky lektorka hudby a pedagožka volného času Mgr. Ivana Šrubařová, která působí mimo jiné v Rodinném centru Provázek Mořkov nebo v Mateřském centru Klokan Kopřivnice. Připravila si program k tématu školní družiny Myšáků: Rok se zvířátky – Grónsko.

„Prvňáčci si vyzkoušeli hudební iglú, kde se naučili základní hudební pojmy, noty a notovou osnovu. Kreativní formou lepili vločkové noty do notové osnovy. Pracovali také s rytmikou a dynamikou pomocí Orffových nástrojů tak, že vyplašili medvěda,“ popisuje zimní hudební náladu vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Lektorka Ivana Šrubařová zahrála na závěr na kytaru a potom na indiánskou flétnu, jejíž líbivé tóny doprovodily ozdravný rituál, při kterém si žáci odpočinuli na žíněnkách.

„Děkujeme paní Ivaně Šrubařové za příjemnou návštěvu a za její umění vtáhnout všechny žáky do tanečního a hudebního rytmu. Myslím si, že toto netradiční odpoledne si děti v družince moc užily,“ uvádí závěrem Lucie Vávrová.

Bc. Hana Horáková