Družinka se pustila do jarního tvoření nejen v duchu Velikonoc

Ve čtvrtek 30. března 2023 se ve všech odděleních školní družinky konaly velikonoční dílničky. Oddělení Tygříků pozvalo „malošky“ z oddělení Myšáků na tvoření k sobě do družinky. Žáci pracovali ve skupinách a větší žáci zase pomáhali těm menším při práci s tavnou pistolí.

„S nápadem na tvoření z nanukových dřívek přišla paní vychovatelka Hana Janečková, která tvoření koordinovala, a velké poděkování patří i paní asistentce Janě Bartošové, která obcházela skupiny dětí a pomáhala při tvoření a při práci s tavnou pistolí,“ popisuje dění vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Některé tvoření tak chytlo, že nezůstali pouze u jednoho výrobku, ale vyhotovili dokonce čtyři kousky! Některé výrobky pak dali na výstavu Velikonoční zajíc, která se konala v prostorách školy.

Ani druhé oddělení Smajlíků pod vedením paní vychovatelky Ing. Alice Červenkové nezůstalo pozadu. Také měli tvůrčí náladu a společně s paní asistentkou Jarmilou Kociánovou vyráběli dekorační závěs na stěnu z klacíků. Žáci jej ozdobili pěknou papírovou slepičkou a taky velikonočními vajíčky. „Dekorativní závěs se druhákům povedl. Někteří jej měli barevný, jiní zase barvami šetřili. Nakonec si ale všichni závěs hrdě odnesli domů,“ doplňuje Alice Červenková.

Bc. Hana Horáková