V družince splnili Kvídovu výzvu s chobotnicemi

V družince Myšáků proběhla úžasná výtvarná výzva. Společnost ALBI Česká republika a. s. pořádá takzvanou Kvídovu výzvu 2023 pro mateřské školy a první třídy a paní vychovatelky z družiny se rozhodly této příležitosti využít.

„Jeden z úkolů, kteří prvňáčci tvořili, byl zajímavý text o chobotnicích, který jsme si rozstříhali na malé papírky. Úkolem bylo vybrat si nějakou informaci a číst ji nahlas ostatním. Žáci se navzájem poslouchali a snažili se zapamatovat co nejvíce zajímavostí ze života chobotnic,“ popisuje jednu z aktivit vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS., která má oddělení Myšáků na starosti.

Po celý týden si v družině četli po obědě pohádky a příběhy z podmořské říše, a žáci si tak vytvořili vlastní představu o tom, jak by chobotnice mohly vypadat. Nakonec společně vytvořili nádhernou chobotnici Kvídu, kterou umístili na síť ve školní družince. Okolo chobotnice děti vystřihly bublinky a napsaly si, co je na chobotnicích nejvíce zaujalo.

„Tvořili jsme také chobotnice z papíru, z papírových tácků a bavlnek nebo ze samotvrdnoucí hmoty. Byla to opravdu zábava a dětem se týden s Kvídem moc líbil. Jsem ráda, že jsme se mohli zúčastnit této výtvarné výzvy, a těšíme se na další zajímavou příležitost,“ potvrzuje Lucie Vávrová.

Bc. Hana Horáková