Úspěch v krajském kole Biologické olympiády: šesté místo pro našeho žáka

Středisko přírodovědců v ostravské části Poruba se stalo ve čtvrtek 11. května 2023 dějištěm krajského kola Biologické olympiády. Díky našemu deváťákovi Tomáši Macíčkovi se již potřetí mohla stát lichnovská škola součástí tohoto klání.

Soutěžícími byli ti nejúspěšnější řešitelé okresních kol v Moravskoslezském kraji. Tomáš si mohl poměřit své znalosti s ostatními přeborníky z jiných okresů. Převážně se jednalo o absolventy víceletých gymnázií. „Na začátku soutěže přivítal všechny účastníky předseda pětičlenné komise. Soutěžící byli rozděleni do tří skupin, kde se postupně utkali ve třech disciplínách. Poznávali rostliny a živočichy, plnili laboratorní úkol, a nakonec vyplňovali písemný test,“ popisuje průběh soutěže učitelka přírodopisu Mgr. Bohdana Hutyrová, která Tomáše na soutěž připravovala.

Celé soutěžní klání trvalo tři a půl hodiny. Komise složená z akademických pracovníků byla potěšena znalostmi soutěžících. Kromě jednoho se stali všichni úspěšnými řešiteli, tedy získali šedesát procent z celkového bodového hodnocení soutěže.

„Tomáš vybojoval krásné šesté místo v kraji mezi čtyřiadvaceti účastníky. Excelentní výsledky předvedl opět v poznávačce živočichů. Je to senzační umístění,“ dodává pyšně Bohdana Hutyrová. Celkovou výsledkovou listinu najdete zde.

„Gratulujeme Tomášovi k vynikajícímu výsledku a děkujeme mu za reprezentaci školy v Biologické olympiádě jak v okresním, tak i krajském kole. A protože Tomáš letos v naší škole končí, přejeme mu také hodně úspěchů nejenom v biologických soutěžích na střední škole,“ vzkazuje úspěšnému žáku ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.

Bc. Hana Horáková