Děti ze školky se vypravily za vědeckými zajímavostmi až do Ostravy

Jaká tajemství ukrývá svět kolem nás? Co takhle ho prozkoumat, prozkoumat neviditelné pole magnetů, postavit si elektromagnetický vláček nebo levitující tužku? To vše, a ještě více poznaly zvídavé děti z naší školky, které zavítaly do Světa techniky v Ostravě. 

Ve středu 18. prosince 2019 vyjely děti ze třídy Sluníček společně se školkou z Bordovic vstříc dobrodružství. A co děti v technologickém muzeu zažily, prozradila učitelka Ivana Hosová: „Svět techniky a vynálezů je pro všechny velmi zajímavý a pro děti snad ještě více. Menší děti si hrály v centrech ve velké herně a větší zase skládaly z geometrických tvarů domeček s ozdobami. Jednotlivé tvary pojmenovávaly a počítaly. Největší úspěch však byl, když si vyzkoušely krmení zvířat na obrázcích.“ 

Děti se dověděly i zajímavosti o geometrických tělesech a jejich využití v reálném životě – lednice jako kvádr, kostky jako krychle a zeměkoule a míč, které představují kouli. Nakonec tyto a další tvary poznávaly hmatem. „Výlet do Ostravy se dětem i nám moc líbil. Děti získaly nové zážitky, a především praktické zkušenosti. Jsme také rádi za spolupráci s Mateřskou školou Bordovice. Děti se tak mají možnost setkávat se svými budoucími spolužáky ještě před nástupem do školy,“ uzavřela povídání Ivana Hosová. 

Bc. Hana Horáková