Jak vypadal Štědrý den malého Jakuba?

Návštěva divadla byla v předvánočním čase příjemnou záležitostí, jak si oživit školní den. První stupeň se vypravil do Divadla loutek v Ostravě, aby společně s malým Jakubem prožil štědrovečerní dobrodružství. Poetickou inscenaci podle Malé vánoční povídky, kterou napsal Ludvík Aškenazy, doplnily krásné vánoční písně a koledy. 

„Příběh Štědrý den malého Jakuba se odehrával, jak už název představení napovídá, přímo na Štědrý den, kdy malý Jakub šel s tatínkem vybírat vánoční stromeček, ale po cestě se mu ztratil a nazpátek prožíval různá dobrodružství,“ nastínila děj příběhu organizátorka zájezdu Mgr. Barbara Sochová, třídní učitelka druhé třídy. Děti tak mohly zhlédnout retrospektivní příběh plný klukovského dobrodružství. 

„Vyprávění malého Jakuba bylo místy vtipné, ale i kouzelné. Dětem se představení líbilo a cestou nazpátek si o něm povídaly,“ pověděla o kulturním zážitku třetí třídy jejich třídní učitelka Mgr. Lenka Matulová. Třeba si děti u štědrovečerní tabule na malého hrdinu a jeho dobrodružství ještě vzpomněly.

Bc. Hana Horáková