Lyžařský výcvik sedmáků? Super zážitek!

Krušné chvilky si zažili žáci sedmé a několik žáků osmé třídy, kteří ještě týden před odjezdem na lyžařský výcvik netušili, zda se ho zúčastní či nikoli. Situaci zpočátku komplikovala chřipková epidemie a poté nepřející počasí, ale vše nakonec dobře dopadlo a sedmadvacet natěšených lyžařů a jejich pedagogický dohled v silné sestavě Mgr. Martina Bílková, Mgr. Markéta Martinů a Mgr. Ondřej Švrček vyrazili vstříc lyžařskému dobrodružství. 

Za větrného počasí 10. února 2020 dorazila skupina do Velkých Karlovic, aby odstartovala týden plný lyžování a sněhových radovánek. Jen co přejeli Soláň, bylo jasné, že o sníh se bát nemusí. Bylo ho totiž všude dost. O dobrodružství, které lyžníkům připravilo počasí, více prozradila učitelka Martina Bílková: „Počasí nám za týden strávených na lyžích ukázalo, jak dokáže být na horách neuvěřitelně proměnlivé. Měli jsme jedinečnou možnost zažít hustý déšť, sněhovou vánici, slunce a dokonce bouřku, kdy jsme všichni zahazovali hůlky, lyže a utíkali se schovat. Neuvěřitelné!“ 

Až na proměnlivé počasí lyžaře už nic nepřekvapilo a vše klaplo na výbornou. Všichni se naučili lyžovat, nikdo se nezranil, ani neonemocněl. A lyžaři? Ti se dosyta vyřádili při závěrečném programu, kdy s radostí (ačkoli s malým postesknutím) zaznělo: Klidně bych tam byl ještě týden! Bude se mi po lyžáku stýskat! Byl to nejlepší týden mého života! Děkujeme našim učitelům za krásný týden.

Bc. Hana Horáková