Škola se proměnila v pohádkové království a říši divů

V pátek 21. února 2020 otevřela lichnovská škola své brány všem pohádkovým bytostem, které měly chuť se pobavit na Velkém školním karnevale. Akci zaštiťovala družina, která vymyslela pestrý program pro všechny věkové kategorie. „Chtěli jsme, aby se pobavil opravdu každý. Pro malé děti ze školky byl připraven program v tělocvičně a zasoutěžit si mohly v družině u Myšáků. Velcí se mohli zúčastnit také programu v tělocvičně a zasoutěžit si zase v prostorách páté třídy v pevnosti Boyard,“ prozradila organizátorka karnevalu, vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. Jaké úkoly skrývala právě pevnost Boyard, prozradil další z vychovatelů Mgr. Ondřej Švrček. „Soutěžící si mohli vyzkoušet bludiště z drátků, netradiční piškvorky či potápění skleničky pomocí mincí. Ale největší úspěch bylo zatloukání hřebíků do špalku ve dvojicích. Důležitá byla rychlost, ale i zručnost soutěžících.“

Program v tělocvičně moderoval sehraný učitelský pár Mgr. Monika Hanzelková a Ing. Petr Černošek, tentokrát coby známá dvojice Pat a Mat, kteří svými typickými gesty bavili obecenstvo a šířili dobrou náladu. Již tradičně k poslechu, a především k rozvernému tanci hrál DJ Stoupa, který rozvlnil snad všechny čarodějnice, vodníky, kovboje, indiány, upíry i ovečky. Bytosti tančily s balónky, na novinách či ve dvojicích. 

Mezi tím přišel čas ocenit i nejlepší karnevalové masky. Pohádková porota shledala, že vybrat pouze jednu masku, by byla velká škoda. Proto ocenění bylo hromadné, o hlavní ceny se rozdělilo více zúčastněných, a pochutnali si tak na výborných dortech, které pro soutěž se žáky připravila učitelka Mgr. Monika Čempel. Ale ani ostatní nemuseli být smutní. „Pro ty, kteří ocenění nebyli, jsme přichystali ceny útěchy. Byly to malé drobnosti, které snad potěšily. A všichni ti, kteří si přišli k paní vychovatelce Ing. Alici Červenkové vyzvednout výhru z tomboly, si mohli udělat pěknou památku ve fotokoutku,“ dodala Lucie Vávrová. 

Pro návštěvníky bylo v hlavní chodbě připraveno příjemné občerstvení, o které se postaraly paní kuchařky ze školy, a servis zajistili rodiče ze SRPŠ. V nabídce byly výborné vdolky, chuťovky v podobě jednohubek či slaný závin. Děkujeme všem, kteří Velký školní karneval navštívili, a budeme se těšit zase za rok!

Bc. Hana Horáková