Velikonoční slepičí mejdan: Jak vypadá tvoření s dětmi v přímém přenosu?

Jaro, Velikonoce a veselí. Pusťte se s námi do malého velikonočního tvoření. Ukážeme Vám, jak si jednoduše můžete zútulnit velikonoční stůl nebo obdarovat malé koledníky. 

Vyrábění s dětmi je zábavné, protože mnohdy děti přivedou dospělé na různé nápady. Tvoří i asistentka Bc. Hana Horáková se svými dcerkami. „Když mám čas, tak s dcerkami rády něco tvoříme, vyrábíme a patláme. Ze všeho nejvíce máme rády Vánoce, zdobíme okna papírovými vločkami a andílky máme všude po bytě. V podobném duchu je u nás vítání jara – v pokojíčku u holek vyvěsíme ptáčky, zdobíme věnec na dveře, letos jsme ho vyráběly z dekorativních pivoněk a netřesků, pečeme mazanec a zdobíme vajíčka. Holky to moc baví a já jsem ráda, že je na chvíli zabavím.“ Dětem se společně strávený čas líbí a vryje se jim do paměti jako krásná vzpomínka. To dokládá i asistentka Hanka: „Když jsem byla malá, tak se mnou tvořila mamča a ráda na to vzpomínám – třeba na papírové kačeny a vajíčka na oknech, nebo právě na ty vločky.“

A protože Velikonoce už klepou na dveře, přinášíme Vám další tip ze školní družiny. Tentokrát si to, že spolupráce s dětmi není vždy přímočará, vyzkoušela naše asistentka Hanka. „Sebrala jsem veškerou odvahu a zeptala se svých cácorek, jestli by se mnou natočily video pro děti do školy. Holky nadšeně souhlasily. Jen to trvalo delší čas. Už natáčení úvodu bylo docela vtipné, protože se holky různě kroutily, vyplazovaly jazyk, ptaly se mě, ke komu mluvím, a tak.“ 

Výsledek se ale nakonec skvěle podařil a my jsme mohli naše děti a jejich maminky, babičky (nebo třeba také tatínky či dědečky) inspirovat dalším nápadem na Velikonoce. A nyní přinášíme tento nápad také Vám: 

Videa natáčejí i další pracovníci lichnovské školy – vychovatelka Lucie Vávrová, DiS., natočila dechové cvičení, vychovatelka Ing. Alice Červenková pak pro děti pravidelně chystá audio pohádky o ptáčkovi, které jsou na pokračování. Na konci každého dílu samy děti rozhodnou, jak se má příběh dále vyvíjet. O obou aktivitách jsme na našich stránkách v minulosti psali, článek najdete zde.

„Další zábavné úkoly školní družiny najdou děti ve své Učebně, do Družiny na dálku se mohou přihlásit všechny děti z prvního stupně, i ty, které běžně školní družinu nenavštěvují. Myslím si, že tam na ně čeká spousta překvapení,“ uvádí vychovatelka Lucka. 

Věříme, že pro Vás budeme nejenom v Učebně, ale i na našem webu inspirací. Krásné svátky jara všem! 

Mgr. Olga Síbrtová