Ve škole vystavuje svá díla deváťačka Lucie Hubeňáková

Vážení přátelé,
určitě jste již někdy pozorovali na večerní obloze vycházející hvězdy. Zprvu nenápadné, sotva viditelné, se po chvíli rozzáří v plné kráse. A taková je Lucka Hubeňáková. Z nenápadné holčičky vyrůstá velmi zajímavá a svérázná osobnost, která začíná zářit na nebi uměleckém. 

Přes svou skromnost se Lucka nebojí pustit do větších výtvarných projektů (výzdoba školky), zkoušet širokou škálu výtvarných technik a účastnit se různých výtvarných soutěží a prezentací, ve kterých se jí daří umístit na předních příčkách. A to je teprve na počátku své umělecké dráhy. Je třeba říct, že nesmírný talent se jí podařilo skloubit s pílí, pracovitostí, trpělivostí, pečlivostí a otevřeností novým věcem. Lucčino výtvarné vidění se neomezuje „jen“ na umělecké objekty typu zátiší a podobné, ale výtvarné objekty vytváří i z předmětů denní potřeby, jako jsou například její deskové hry.

Lucka, tak jako každý v jejím věku, hledá svou cestu, ale je to hledání šťastné, protože Lucka má jasný cíl. A tím je výtvarné umění. Ať už se stane pro Lucku povoláním, nebo „jen“ koníčkem, věřím, že nám Lucka svými výtvory prozáří noční oblohu, naše životy.

Tak se, Lucko, moc těšíme a držíme palce.

Výstava potrvá do 20. září 2020. 

Mgr. Petra Stoklasová