Díky soutěži je škola plná skřítků

Babí léto je už dávno pryč a nastal podzim, který krásně zabarvuje kopce barevným listím, dozrávají kaštany, žaludy a bukvice a přicházejí plískanice a sychravé počasí. Výborný nápad pro tento čas měly vychovatelky ze školní družiny. Vyhlásily soutěž o nejhezčího skřítka Podzimníčka. 

„Zapojit se mohli všichni žáci, kteří navštěvují školní družinu. Výrobu skřítka Podzimníčka jsme nechali jen na nich, snad jediná podmínka byla vyrobit jej z přírodních materiálů – a právě podzim je pro to ideální,“ prozradila pravidla soutěže vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. Pokud se na výrobě skřítka podíleli i rodiče, sourozenci nebo prarodiče, tak je to jenom dobře. Výroba skřítka totiž trochu nahradila již tradiční podzimní dílny s dětmi a jejich rodiči. 

„Jsme rádi, že se děti zapojují do činnosti družiny a že tady skřítka donesly, aby se pochlubily a vyzdobily družinu. Kvůli uzavření škol některé děti poslaly fotografie skřítků. Právě za to velké díky patří rodičům. Vytvořila jsem krátké video, aby se mohli všichni podívat, jak skřítkové vypadají,“ dodává vychovatelka Lucka. Video si můžete pustit zde:

A protože je každý ze skřítků originální, ocenění si zaslouží všichni autoři. Všechny děti získají diplom skřítka Podzimníčka a zároveň i drobnou cenu. Děkujeme za pěknou podzimní výzdobu.

Bc. Hana Horáková