Děti ze školky slavily Den Země

Každoročně se 22. dubna slaví Den Země a ani letošek u nás nebyl výjimkou. Celý měsíc duben byl v mateřské škole v Lichnově ve znamení zvířat a jejich mláďátek, jarní přírody a květin. 

[ngg src=“galleries“ ids=“11″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Děti si povídaly nejen o přírodě samotné, ale také o tom, proč je důležité přírodu neničit a vážit si jí. „Naťukli jsme i téma recyklace a musím děti velice pochválit, protože většina z nich ví, jak správně třídit a recyklovat. Abychom si o tom všem jen nepovídali, tak si děti vyzkoušely roztřídit do recyklačních tašek odpad, který jsme ve školce či doma vyprodukovali. Děti to velice bavilo a byly moc šikovné,“ popsala Den Země ve školce vedoucí učitelka Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS.

Dalším tématem byla zvířátka a jejich mláďátka – děti tvořily kočky z novinového papíru, ovečky pomocí temperových barev a další. Poté si vyprávěly o květinách z polí i ze zahrádek, ukázaly si jednotlivé květiny v atlase a zkoumaly je pomocí lupy. „I samy děti donesly květiny ze svých zahrádek, a tak jsme si mohli ukázat, jak vypadají ve skutečnosti,“ dodala paní učitelka Renata. 

[ngg src=“galleries“ ids=“12″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Nezůstalo pouze u vyprávění a popisování, přišel čas i na tvůrčí činnost. Pomocí různých výtvarných technik se školka proměnila v rozkvetlou louku plnou květin. Kytky vznikaly skládáním papíru a poté se vložily do nádoby s vodou, kde jako zázrakem rozkvetly! Toto malé kouzlo děti potěšilo a chtěly jej několikrát opakovat. 

Nakonec si děti ukázaly, jak rostou rostliny ze semínka. Se svými učitelkami si holky a kluci připravili truhlík, hlínu a semínka a nasadili hrášek, rajčátka a bylinky. Nyní se mohou těšit na úrodu.

Bc. Hana Horáková