Příval energie a vlna emocí – tak vypadal den s pátou třídou

logo Moravskoslezského kraje

Díky možnostem projektu Lichnov: Pošli to dál se mohla pátá třída zúčastnit preventivního programu Komunikace a vzájemné vztahy ve třídě. V pondělí 7. června 2021 se všichni páťáci sešli, aby v areálu lichnovské školy společně zažili doposud nevídané. A emocemi se opravdu nešetřilo. Slunce nad hlavou, dobrá nálada a úsměv na tvářích, takové bylo pondělí plné aktivit. 

„Pod vedením zkušených lektorek ze skautského centra Vanaivan, které přijely za námi do Lichnova, si děti vyzkoušely své komunikační vlastnosti a schopnosti vycházet se svými spolužáky,“ sděluje gró společně stráveného dne Mgr. Monika Hanzelková, třídní učitelka páté třídy. 

V okolí školy plnily děti úkoly, sportovaly, spolupracovaly, debatovaly a komunikovaly mezi sebou. „Bylo příjemné i poučné vidět žáky při jiných činnostech a situacích, které výuka nenabízí. Sama jsem překvapena, jak se v některých situací děti chovaly. Někdo ve vyučování neřekne skoro jediné slovo a tady se projevil jako praktický a komunikativní typ,“ upřesňuje učitelka. 

Páťáci však zažili i krušné chvilky, když se při činnosti, ve které byla důležitá vzájemná spolupráce, museli vypořádat také s negativními projevy svých spolužáků. A právě zde se potvrdilo, že sice ne vše je sluncem zalité, ale i slabý paprsek může udělat hodně světla. 

„Chtěla bych poděkovat paní učitelce Martině Bílkové za to, že tento den pomohla zorganizovat, a díky patří také lektorkám, které zvládly a pomohly vyřešit mnohdy vyhrocené situace, které děti s živostí a energií sobě vlastní způsobily,“ uzavírá Monika Hanzelková.

Bc. Hana Horáková