Nové kostky na cvičení či divadelní hrátky

Takový malý Ježíšek navštívil předčasně naši mateřskou školu v pondělí 23. srpna 2021 a přinesl jedno, zato obrovské překvapení. Velké mega barevné kostky! „Po kostkách jsme pokukovali už dlouho a nyní se nám přání mít je tady splnilo. S kostkami se dá užít spousta zábavy a najde se pro ně velké využití,“ specifikuje záměr koupě vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. 

S nápadem na jejich zakoupení přišla už dříve učitelka Bc. Marie Kvitová. „Jedná se o pomůcku, která patří mezi ty dražší. Jejich nákup proto nemohl být zrealizován ihned. Paní učitelka se za něj opakovaně přimlouvala, takže si nakonec pomůcka vysloužila název „Maruščiny kostky“,“ popisuje s úsměvem ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. 

Na velké cvičební sestavě však nemusí dítka pouze cvičit, ale mohou hrát divadlo a vymýšlet různé námětové hry. „Máme zatím kostky ve třídě Sluníček, ale využít je samozřejmě může i druhá třída. Budeme tvořit bunkry, lodě a hrát si třeba na obchod,“ popisuje možná využití vedoucí učitelka. Sestavu z kostek hned ten den děti otestovaly v herně a náramně si to užily. Byl to pro ně, ale i pro některé rodiče opravdu zážitek.

Bc. Hana Horáková