Převzali jsme cenu za třetí místo v soutěži Vy rozhodujete, my pomáháme!

V úterý 24. srpna 2021 jsme v základní škole přivítali ředitelku HM Tesco Kopřivnice Moniku Popp. „Paní ředitelka nám přinesla dárkový šek ve tvaru hlasovacího žetonu. Cena za zasloužené třetí místo v hodnotě deset tisíc korun nás potěšila a máme z ní obrovskou radost,“ s potěšením sdělila zástupkyně ředitelky školy Mgr. Martina Bílková. 

Cílem projektu bylo zakoupit senzomotorické pomůcky, díky nimž se lépe daří začlenit žáky se speciálními vzdělávacími potřebami do kolektivu spolužáků a kamarádů a zpříjemnit jim pobyt ve škole i školní družině. „Mohou je samozřejmě využít i ostatní děti o přestávkách nebo v družince. A také my, pedagogové, jsme rádi, když se nám dostanou do rukou kvalitní pomůcky,“ uvádí spoluautorka projektu, asistentka pedagoga Jarmila Kociánová.   

Naše škola se dostala z celkových šesti set žadatelů mezi tři finalisty, mezi nimiž rozhodly hlasy nakupujících v obchodním řetězci Tesco. „Sice jsme se neprobojovali na první či druhou příčku, ale i toto umístění považujeme za úspěch. Konkurenční projekty byly rovněž zajímavé, navíc směřovaly ke kopřivnickým dětem, takže měly malinkou výhodu mezi nakupujícími Kopřivničany,“ sděluje k projektu zástupkyně ředitelky. 

Program Vy rozhodujete, my pomáháme poskytuje finanční podporu na realizaci malých veřejně prospěšných projektů po celé České republice. Jeho cílem je zlepšovat kvalitu života a podporovat udržitelný rozvoj skrze aktivity lokálních komunit v okolí prodejen Tesco.

Děkujeme všem, kteří svým hlasem podpořili naši školu!

Bc. Hana Horáková