Motýlci také září v září

Jaký byl měsíc září ve třídě Motýlků? „Po posledním srpnovém chladném týdnu mnohé děti onemocněly, a tak se počet dětí střídal okolo čísla deset. Ten, kdo chyběl, v pondělí přišel, a ten, kdo chodil, onemocněl. Spousta dětí se ještě vůbec s některými svými kamarády ani pořádně neviděla,“ popisuje nešťastný začátek září vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS.

S dětmi se učíme i vyjmenovat názvy dnů, měsíců v roce. Toto je náš kalendář.
Takto se odpočívá po obědě. Samozřejmě po přečtené pohádce nebo poslechu hudby.

I přesto však ve třídě Motýlků vládla veselá nálada. „S dětmi, které chodily do školky, jsme se vzájemně představili, přivítali jsme se novou pohybovou básničkou a začali jsme tvořit třídní pravidla, které nás budou provázet celý školní rok,“ doplňuje paní učitelka Renata. Děti se také učí uklízecí písničku, ta se zpívá, když jdou děti na svačinku nebo na procházku ven a potřebují si uspořádat vytažené věci.

Po seznámení s kamarády jsme společně ochutnávali různé druhy ovoce, soutěžili ve škrabání jablek: Kdo měl nejdelší slupku.
A také jsme oslavili Martinovy narozeniny.

„Také jsme přemýšleli, jaká písnička by mohla být naše třídní. A našli jsme! Je to, Motýlí valčík. Tou písničkou také voláme našeho třídního maskota, kterému děti vymyslely jméno Kuklík a vytvořily mu místečko na odpočívání,“ zmiňuje hledání nové písně paní učitelka Monika Štěrbová. Také třída Motýlků se zapojila do výtvarné soutěže „Co se děje v lese?“. Vyhlášení soutěže se zúčastnili Kristýna Janyšková a Filip Takács. Máme to ale šikovné děti!

Společně jsme se naučili tanec mazurka na píseň „Měla babka čtyři jabka“.

A pozor! Společně se školní družinou třída Motýlků připravila soutěž ve sbírání kaštanů a dalších plodů pro myslivecké sdružení, která potrvá do konce října. Nejlepší sběrače čeká odměna! Tak neváhejte a pojďte s námi do toho!

Třídní maskot Kuklík Vám přeje hodně zdraví a radost

Bc. Hana Horáková