Družinka plná Ježíškových vnoučat

Do známého projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, který plní osamoceným lidem v domovech vánoční přání, se s radostí zapojila školní družina. Více o tom řekla vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.: „Rozhodli jsme se splnit přání paní Alči, která letos oslavila osmdesáté třetí narozeniny. Paní Alča si přála křížovky a zpěvník lidových písní, a to je nám dost blízké, protože i děti z družiny rády zpívají a luští křížovky. Do balíčku jsme ještě přidali pár drobností pro radost a paní asistentka Jarmila Kociánová dárek hezky zabalila.“ 

Děti ještě vytvořily speciální andělská vánoční přání pro další seniory z domova, protože každý z nás může být pro někoho andělem. „Jsem ráda, že uděláme radost babičkám a dědečkům. Zapojila jsem se do tvoření přání pro seniory, protože ráda kreslím,“ sdělila nám žákyně IV. třídy Nella Dreslerová, která nakreslila hned několik andělských přání.

Dárek a vyrobená vánoční přání předali paní ředitelce Domova Alzheimer Darkov z.ú. Mgr. Leoně Seberové. Slavnostní předání seniorům proběhne až den před Štědrým dnem 23. prosince 2021. „Věříme, že díky našim vánočním skutkům budou mít tyto vánoční svátky pro seniory úplně jiný rozměr,“ přeje si asistentka pedagoga Jarmila Kociánová.

Bc. Hana Horáková