Oslavili jsme Světový den laskavosti

Letos jsme se už podruhé zapojili do oslavy Světového dne laskavosti #jsemlaskavec Nadace Karla Janečka, který připadá na 13. listopadu. V letošním roce se přihlásilo 548 týmů z celé České republiky i ze zahraničí složených z dětí, žáků a studentů mateřských, základních, středních i vysokých škol. 

„Děti z lichnovské školy a školky udělaly radost devětaosmdesáti seniorům z Domova Hortenzie ve Frenštátě pod Radhoštěm,“ popisuje zapojení naší školy vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. 

Během několik dnů vyrobily děti z družinek Myšáků, Smajlíků i Tygříků papírové květiny, poté je jejich vychovatelky a asistentky pedagoga zabalily do celofánu, do balíčku přidaly čajík, sušenku a malý dáreček vlastní výroby – andělíčka nebo srdíčko pro štěstí.

„Z důvodu stále se zhoršující epidemické situace jsme nemohli uskutečnit návštěvu dětí v domově seniorů, proto tyto dárečky předali zaměstnancům domova pedagogové naší školy,“ vysvětluje, jak dárky do Hortenzie doputovaly, vychovatelka Lucie.

Doufáme, že se z happeningu #jsemlaskavec stane tradice a mateřská škola se ve spolupráci se školní družinou zapojí do laskavých aktivit i příští rok.

Bc. Hana Horáková