Listopadové dění u Motýlků a Sluníček

Že děti z mateřské školy navštívily Planetárium v Ostravě, to už víte. Ale jak se na výlet připravily, to nám prozradila vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. „Před návštěvou planetária jsme si povídali o Vesmíru, že některá souhvězdí se nazývají podle zvířat. Četli jsme pohádky a vyráběli jsme planety z míčů a také dalekohledy. Děti si zacvičily s padákem a představovaly si let vesmírem.“ Taková bezvadná příprava! To se potom dětem výlet do planetária musel moc líbit!

Bohužel měsíc listopad byl ve znamení karantény. Mnoho dětí se tak vzdělávalo doma, ale vůbec nelenily! „Hotové práce děti donesly do školky, hned jak to bylo možné. Moc děkujeme všem rodičům,“ potvrzuje paní učitelka Iva Hosová.

A ani tak listopadové tvoření nebralo konce – a to ve znamení draka a pohádkového lesa! Děti zkoušely vyrábět jednoduchého draka z papíru, poslechly si o něm pohádku a písničky, zazpívaly si Draka bolí zub, Vyletěl si pyšný drak. 

Děti ze Sluníček zase nakoukly do pohádkového lesa, kde se seznámily s tamním životem, zahrály si pohybové hry Na ježka, zazpívaly si písničky Rozzlobil se červotoč a Leze ježek, leze v lese a pak si samy zahrály na zvířátka v lese. 

A taky se slavily narozeniny Nikolky, Janka a Jiříka ze třídy Motýlků. Tak ještě jednou: Přejeme všechno nejlepší! 

No a už tu máme první sníh a začal adventní čas a brzy bude Ježíšek! Hurá, hurá, hurá!

Bc. Hana Horáková