Díky páťákům máme nové stavebnice Metaforms

Pod záštitou projektu MAP ORP Frenštát pod Radhoštěm II se naše základní škola zapojila v pátek 3. listopadu 2021 do soutěže o logické hry Metaforms. „Do soutěže jsme vybrali pět žáků z pátého ročníku a ti změřili své logické schopnosti s dalšími žáky ze šesti škol z Frenštátska. Soutěž se konala online a žáci měli za úkol v časovém limitu vyřešit deset úkolů,“ popisuje náplň soutěže třídní učitelka páté třídy Mgr. Lenka Matulová. 

Jednotlivá zadání se pak stupňovala podle náročnosti, ale to naše žáky neodradilo! „Z celkového počtu páťáci vybojovali 402 bodů a umístili se na perfektním třetím místě! V jednotlivcích se nejlépe umístila Tereza Kociánová, která získala 97 bodů ze 100,“ s radostí popisuje jejich třídní. 

Ale i soutěžící byli spokojeni. „Bylo to zajímavé, hodně na přemýšlení, ale super,“ potvrzuje náročnost úkolů Dominik Dresler. Jirka a Stáňa Růžičkovi si zase chválili, že si mohli vůbec zasoutěžit a že to bylo moc fajn!

Každý soutěžící si na památku odnesl jako odměnu malou logickou hru. „Za účast v soutěži přibylo naší škole třináct nových logických her Metaforms a už našly využití jak na prvním, tak i na druhém stupni v hodinách matematiky a člověk a svět práce,“ prozrazuje využití stavebnic Lenka Matulová. Tak hurá do logického bádání! Více o projektu MAP ORP Frenštát pod Radhoštěm II se můžete dozvědět zde.