Prosincové veselí ve třídě Motýlků

Rok s rokem se sešel a opět přišly dlouho očekávané Vánoce, na které se děti ze školky velmi těšily. Všechny už poslaly dopis Ježíškovi se svými přáními. Tak snad jim Ježíšek vše splnil. 

Ve středu 1. prosince 2021 proběhla pro přihlášené děti první lekce plavání v Krytém bazéně ve Frenštátě pod Radhoštěm. Všem se moc dařilo. Během prosince proběhly ještě další dvě lekce a v novém roce 2022 si děti ještě několikrát zaplavou. 

„Další z prosincových dnů jsme oslavili jako Čertovský den. Děti přišly v maskách čertíků. Nemohli jsme vynechat ani Andělský den a samozřejmě nechyběla návštěva koho? No přece Mikuláše,“ prozrazuje vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. Vzácná návštěva děti se s dětmi přivítala a společně s čertíkem a andělem jim předala balíčky, které si zasloužily po odrecitované básničce. Všechny děti slíbily, že budou hodné, tak uvidíme!

Další týden pokračoval již v duchu Vánoc. Druhá adventní neděle utekla jako voda. Děti s velkým nadšením a obrovským zájmem vyráběly vánoční přáníčka, andělíčky, lucerničky i přírodní ozdoby na vánoční stromeček, který si ve třídách nazdobily. Nechyběl ani řetěz z popcornu, i když více zrnek skončilo nejspíš jinde než na provázku. 

Oslavili jsme třetí adventní neděli a v pátek si všichni společně užili Vánoční den. Děti si společně zazpívaly vánoční koledy a po zacinkání už netrpělivě čekaly na Ježíška, který jim přinesl spoustu pěkných dárečků. V posledním týdnu společně oslavili čtvrtou, poslední, adventní neděli. Paní učitelky ještě ocenily děti za soutěž: Co se děje v lese? A už zbývalo jen několik dnů do dlouho očekávaného Štědrého dne.

Bc. Hana Horáková