Prosinec ve třídě Sluníček: andělé, čertíci a očekávání Vánoc

S příchodem posledního měsíce v roce vstoupila do naší mateřské školy vánoční atmosféra. „Nejprve jsme si povídali o svatém Mikuláši, učili se mikulášské básničky a písničky a netrpělivě očekávali, zda nás Mikuláš navštíví. Abychom si to čekání zkrátili, měli jsme v mateřské škole Andělský den a Čertovský den. V celé školce se to andílky a čertíky jen hemžilo,“ popisuje vánoční atmosféru učitelka Iva Hosová. Nechyběl ani pravý čertovský guláš, který si děti uvařily, a po něm přišla zábava v podobě andělského tance. Den završil příchod Mikuláše s anděly, na kterého děti netrpělivě čekaly. Každému z dětí nadělil Mikuláš sladký balíček.

„Také jsme v mateřské škole stihli tvořivé vánoční dílny. Díky současné situaci byly bez účasti rodičů, ale společně jsme zvládli vyrobit vánoční svícen, andílka k zavěšení a také vánoční přáníčko,“ dodává paní učitelka Iva.

Po celý adventní čas se děti učily a procvičovaly vánoční koledy a básně, aby si mohly zazpívat u stromečku. Celé nedočkavé vyhlížely pátek 17. prosince, kdy společně s dětmi ze třídy Motýlků oslavily Vánoční den. Slavnostní atmosféra se nesla mateřskou školou už od rána. Zpívaly se koledy, ochutnávalo se cukroví, sušená jablíčka a pak nastalo ticho, aby děti slyšely, zda zacinká zvoneček, a ohlásí tak příchod Ježíška. A opravdu – Ježíšek do naší školky zavítal a nadělil hodně krásných hraček, ale nejen to – také balanční a překážkové dráhy, ze kterých měly děti obrovskou radost! Celý tento den byl završen výborným slavnostním obědem, mňam!

Bc. Hana Horáková