Vy rozhodujete, my pomáháme: Desátý ročník projektu Tesco startuje. Pojďte s námi zase do toho!

Tesco NROS logo

Baví nás soutěžit a zároveň chceme získat pro děti ve škole další nové pomůcky. Proto přijímáme stále nové challenge, takže jsme se opět zapojili do soutěže HM Tesco Kopřivnice nazvané Vy rozhodujete, my pomáháme. 

„Jedná se o desátý ročník soutěže a naše škola se v minulosti zapojila již dvakrát. Jednou jsme obsadili první a jednou třetí místo, celkově jsme získali 40 tisíc korun. A to díky dobře napsaným projektům, které porota vybrala do finále. Za to patří poděkování našim pedagogům. No a pak bychom se neobešli bez pomoci lidí, kteří nakupují v hypermarketu Tesco, kde probíhá závěrečné hlasování mezi třemi nejúspěšnějšími projekty. Jim patří poděkování za to, že po nákupu vhodili žeton jako hlas našim projektům,“ uvádí k soutěži ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. 

Do programu se letos přihlásilo celkem 553 projektů. Ten náš byl vybrán odbornou porotou Nadace rozvoje občanské společnosti mezi tři finalisty zdejšího mikroregionu a opět můžeme získat až 30 tisíc korun. 

Tentokrát máme velkou vizi v podobě využití arteterapie ve škole i školce. „Rádi bychom využili arteterapii při práci s dětmi formou dílen. Zásadní rozdíl mezi arteterapií a výtvarnou výchovou ve škole je, že v arteterapii nejde o zdokonalení svého výtvarného projevu nebo podání vysokého výkonu, který bude pak známkován,“ vysvětluje význam umělecké terapie autorka projektu, vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Hlavním cílem je tedy pořízení kvalitních výtvarných potřeb (štětců, malířských palet ze dřeva, sušáků na výkresy a rozličných druhů barev), proškolení pedagogických pracovníků a pořízení odborné literatury. „Chtěli bychom navodit psychickou pohodu dětí, zmírnit působení stresu a třeba i pomoci dětem, které se mezi vrstevníky necítí tak, jak by si samy představovaly. Ano, to vše lze prostřednictvím arteterapie,“ konkretizuje účel projektu Lucie Vávrová.

A nyní se už zapojíme všichni. Hlasovat pro nás můžete v HM Tesco Kopřivnice od pondělí 17. ledna do neděle 13. února 2022. A pozor! Konkurence je opět velká. 

Děkujeme všem za podporu naší školy!

Bc. Hana Horáková