Měsíc leden ve třídě Sluníček: Návštěva Sněhové královny a další rozmanitosti

V měsíci lednu se vše na třídě Sluníček proměnilo v zimní království, kterému vládla mocná Sněhová královna. Ta svými kouzly dokázala začarovat Apolenku, malou sestřičku Vojtíška, s kterými se děti díky příběhu seznámily a společnými silami plnily královniny úkoly pro záchranu Apolenky. Nejdříve stavěly zimní království pro Sněhovou královnu, potom ji každý musel postavit sněhuláka a vyrobit korunku, kterou ztratila. 

„Čekala nás také hostina Sněhové královny, kde jsme museli pochytat ryby a naučit se písničku o zimě. Tyto nelehké úkoly jsme však spolu s Vojtíškem zvládli a čekal nás poslední úkol – překonat cestu plnou překážek a nástrah a získat kouzelné květiny pro Apolenku,“ popisuje strastiplné cestování paní učitelka Iva Hosová. 

Cesta to byla opravdu těžká a místy krkolomná, ale ani při tomto úkolu se nikdo z nás nevzdával a společnými silami všichni došli až na konec, kde opravdu našli kouzelné květiny! A jak to bylo dál? Děti daly květiny přivonět začarované Apolence v ledu a najednou ledové kouzlo začalo ustupovat a Apolenka rozmrzla a všichni se společně s Vojtíškem radovali z její záchrany. Nakonec si děti vysloužily i pochvalu od samotné Sněhové královny za statečnost a vytrvalost.

„Měsíc leden byl opravdu pestrý a zábavný. Vyprávěli jsme si o zvířátkách v lese a poznávali jsme jejich stopy. Taky ptáčkům chodíme pravidelně sypat do krmítek semínka a drobečky, aby tu dlouhou zimu přečkali s plnými bříšky,“ shrnuje lednové aktivity paní učitelka Iva. A když napadlo drobet sněhu, tak na školní zahradě vyrostli alespoň na malou chvíli sněhuláci.

Bc. Hana Horáková