Co jsou to Ozoboti? Naši prvňáčci už vědí…

Do školní družinky Myšáků zavítal náš správce sítě Bc. Jan Rek. Proč? Aby našim nejmenším žáčkům představil Ozoboty, které máme ve škole k dispozici pro vzdělávání. „Ozoboti jsou takoví miniaturní roboti. Je to interaktivní hračka, která pomáhá rozvíjet tvořivost a logické myšlení,“ vysvětluje Jan Rek. 

Děti se naučily, jak zadávat robotovi příkazy pomocí ozokódů, což jsou barevné kódy, na které Ozobot reaguje. Děti kreslily barevné cestičky pro Ozobota, sledovaly, jak Ozobot na jednotlivé příkazy reaguje a řešily jednoduché úkoly programování. Zjistily mimo jiné i to, že je nutné dráhu pro Ozoboty rozšířit a více zvýraznit, aby robůtek správně reagoval. Hodinu a půl zábavného programu si velice užily. Pro většinu dětí to byla první zkušenost s Ozoboty, přesto bylo vidět, jak je práce s nimi zaujala. Vendulka Pustějovská, žákyně první třídy, byla z minirobůtků nadšená, uvedla, že by si přála Ozobota k narozeninám.  

„Děkuji Honzovi Rekovi za připravený program pro děti a těším se na další spolupráci,“ poděkovala vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS., která by ráda využívala Ozoboty ke vzdělávání ve školní družině častěji.

Bc. Hana Horáková