Exkurze za Večerníčkem: návštěva světa pohádek z naší školní družinky

Děti ze školní družinky se vydaly v úterý 8. března 2022 na odpolední exkurzi do Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. V přízemí Světa techniky na ně čekala interaktivní výstava s názvem Večerníček a království pohádek, která bezvadně tematicky ladí do celoročního večerníčkovského programu našich prvňáčků, kteří odpoledne navštěvují družinku Myšáků. 

Děti se těšily z množství atrakcí, mezi které patřily například Krtkovo autíčko, Rákosníčkův kolotoč, hrad Kulíkov z pásma pohádek O zvířátkách pana Krbce. Mohly se podívat na kostýmy z Krkonošských pohádek, vyzkoušet si práci v dabingovém studiu, zúčastnit se pohádkového kvízu, poskládat si Večerníčkovu čepici nebo si vyzkoušet interaktivní tabule s aktivitami pro děti.

„Líbilo se mi dabingové studio, kde jsme si s Izi zkusili mluvit,“ prozradil Ondra Klímek z II. B třídy. „Mně se zase líbil hrad a kostýmy,“ přiznala Nikča Hubeňáková z první třídy.

Děti se ocitly ve světě oblíbené postavičky Večerníčka a připomněly si pohádky, které se v televizi vysílají už více než padesát let, včetně loutkových a hraných pohádek, které vznikly v ostravském studiu České televize; ty ovšem většina dětí neznala. Největší přehled měla vychovatelka Ing. Alice Červenková, která dětem o pohádkách povyprávěla. Asistentka pedagoga Jarmila Kociánová zase s dětmi poskládala Večerníčkovu čepici a zorganizovala kontrolní pohádkový kvíz.

„Chtěla bych moc poděkovat paní vychovatelce Alici Červenkové i našim asistentkám Jarmile Kociánové, Janě Bartošové a Hance Horákové za pomoc s organizací exkurze. Velké díky patří i Janu Rekovi, který nás výstavou provedl,“ vyjádřila poděkování kolegům vedoucí vychovatelka Lucie Vávrová, DiS.

Bc. Hana Horáková