Cizí jazyk nám není cizí: to potvrzuje i stříbro z jazykové soutěže

Na jazykovou soutěž, která se uskutečnila počátkem března v Základní škole Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm, vyrazila tříčlenná družstva lichnovské základní školy složená z páťáků.

„Žáci měli zhotovit několik úkolů. Podle poslechu doplnit chybějící text. Pak na řadu přišly křížovky, přesmyčky a spojování slov,“ prozrazuje program soutěže Mgr. Lenka Matulová, třídní učitelka páťáků. Celkem se do soutěže přihlásilo osmnáct družstev z pěti škol z Novojičínska. 

Paní učitelka taky prozradila, jak soutěž dopadla. „Krásné druhé místo získala skupina ve složení Tereza Kociánová, Jiří Růžička Jiří, Martina Hilscherová a bramborovou medaili si vybojovala skupina: Jakub Janeček, Štěpán Kačor a Maxmilián Havel. Jsem na své žáky pyšná, že i v takové konkurenci si dovedli poradit,“ uzavírá jejich třídní.

Soutěžící si odnesli i malou odměnu v podobě anglicko-českého slovníku, diplomu a drobné sladké odměny. Gratulujeme úspěšným žákům a děkujeme jejich učitelce anglického jazyka Mgr. Gabriele Mynářové za dobrou přípravu dětí na soutěž.

Bc. Hana Horáková