Od čtenářů přes tvoření až do Afriky – takový byl březen u Motýlků

Březen je známý jako měsíc čtenářů a knih, a proto se i ve školce vypravili do světa pohádek. „Povídali jsme si o knížkách, pohádkových bytostech. Děti si zahrály na ilustrátory a vytvořily si záložku a vlastní knížku, do které nakreslily svou oblíbenou pohádku. Veliká zábava však nastala, když si vyráběly zvířecí vodící loutky – marionety. Děti popustily uzdu své fantazii, a nakonec vznikly nádherné loutky – co kus, to originál,“ popisuje březnové dění vedoucí učitelka Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. 

S paní učitelkou Monikou Štěrbovou zase děti vytvářely divadlo. Hlavní pódium bylo z krabic a už se mohlo začít hrát! Ale pěkně od začátku. „Nejdříve si musily koupit vstupenku do divadla a potom jsme si řekli, jak se v divadle chováme. A pak se z dětí stali loutkoví herci. Zkoušeli jsme zahrát stínové divadlo O červené Karkulce a děti z toho byly opravdu nadšené,“ popisuje divadelní okénko paní učitelka Monika Štěrbová.

V pondělí 21. března 2022 si děti daly na každou nožku jinou ponožku a zapojily se do ponožkovéhodne na podporu osob s Downovým syndromem. A sotva začalo jaro, děti si vyzkoušely, jaké to je být zahradníkem. Povídaly si o probuzení přírody ze zimního spánku, jak připravit pole či záhonky k sázení semínek, co potřebují rostliny k životu a jak se o ně máme starat. V úterý 22. března byl pro děti připraven Projektový den s truhlářem, od kterého se dověděly spoustu informací, co se týká jeho profese. Na závěr měsíce školku poctilo návštěvou Divadlo Letadlo a připravilo si pro děti pohádku Průzkumníci v Africe. V hudební pohádce se děti se seznámily s Afrikou, poznaly zvířata, a nakonec zažily velké dobrodružství.

Bc. Hana Horáková