Každý druhý týden mají žáci od sedmičky do devítky hodinu s rodilým mluvčím. Kdo je Adam Lee?

Dovolte, abychom Vám představili nového rodilého mluvčího Adama Lee, který k nám začal docházet od počátku druhého pololetí. „Ve spolupráci s MAP ORP Frenštát pod Radhoštěm II naše žáky sedmé až deváté třídy první pololetí navštěvovala paní Geraldine a nyní je to pan Lee, který ozvláštňuje naše čtvrteční hodiny angličtiny. Žáci tak mají možnosti si poslechnout, jak zní pravá britská angličtina,“ vysvětluje výměnu rodilých mluvčí angličtinářka Mgr. Hana Poláková. 

Žáci s panem Lee spolupracují například na úvodu ke svému vymyšlenému youtuberskému kanálu a dalších aktivitách, které dokáže volit tak, aby se zapojil opravdu každý a nikdo se nemusel stydět nebo bát, že by něco neuměl. 

Adam Lee by se Vám všem ve stručnosti představil:

Hi, my name is Adam Lee. I am 45 years old and I was born and raised in Kent, south east England.  My wife is Czech and we have 3 children, Lukas (11), Eliska (9) and Anezka (5). 

We relocated from the UK to Frenstat pod Radhostem in 2017 because we have family links here and because we wanted our children to enjoy growing up in the beautiful Beskydy mountains. 

Prior to moving to the Czech Republic, I spent 20 years working in the City of London financial center as a lawyer specialising in insurance law and international sanctions. Now I am keen to use my professional skills in another way, to try and help local children improve their English-speaking abilities. I hope the children find the lessons fun and interesting and that it encourages them to speak English with more confidence. In my free time I enjoy hiking in the mountains and cycling. If you see me around don’t forget to stop and say „Hello“!

Ahoj, jmenuji se Adam Lee.

Mám 45 let, narodil jsem se a vyrostl v Kentu v jihovýchodní Anglii. Moje žena je Češka a máme tři děti: Lukáše (11), Elišku (9) a Anežku (5).

Ze Spojeného království do Frenštátu pod Radhoštěm jsme se přestěhovali v roce 2017, protože jsme tady měli rodinu a protože jsme chtěli, aby naše děti vyrůstaly v nádherné krajině Beskyd.

Než jsme se přestěhovali, pracoval jsem dvacet let ve finančním centru Londýna jako právník se zaměřením na pojištění a mezinárodní sankce. Teď se snažím využít své profesní dovednosti jiným způsobem – snažím se pomoci místním dětem zlepšovat jejich schopnost komunikace v angličtině. Doufám, že se děti v hodinách se mnou baví, že jsou hodiny pro ně zajímavé a budou díky nim anglicky mluvit s větší jistotou. 

Ve svém volném čase rád chodím na výlety do hor a jezdím na kole. Když mě uvidíte, nezapomeňte se zastavit a pozdravit mě „Hello“ :-)!

Bc. Hana Horáková