Slavíme postup do krajského kola v Biologické olympiádě

Pod záštitou České zemědělské univerzity v Praze proběhl letos již 56. ročník Biologické olympiády. Okresní kolo probíhalo v budově Fokusu v Novém Jičíně. „Olympiáda měla klasicky tři části: test, poznávací část a laboratorní úkol. Téma letošního ročníku v kategorii osmých a devátých tříd znělo: Jak přežít zimu,“ prozrazuje učitelka přírodopisu Mgr. Bohdana Hutyrová. V únoru, kdy proběhlo školní kolo, postoupil do kola okresního Tomáš Macíček z VIII. B.

„Postupující soutěžící museli poslat do soutěže vstupní úkol, bez kterého postup nebyl možný. Tomáš si vybral a zpracoval téma Houby v zimě. Dostal se tak do další části okresního kola,“ popisuje podmínky pro účast Bohdana Hutyrová. Následovalo poznávání rostlin a živočichů.

 Ani v poslední části se Tomáš nenechal zahanbit a v praktické části, kdy měli soutěžící určovat původ jednotlivých vzorků srstí a vláken, se mu dařilo dobře. „Tomáš obstál ve všech zadaných disciplínách a vybojoval krásnou třetí pozici. Od zlaté příčky ho dělil jediný bod a od stříbra půl bodu! Takže dokázal, že je kvalitním soupeřem i víceletým gymnáziím,“ pochvaluje si zdařilou práci a skvělé umístění jeho učitelka. 

Bronzová medaile je zároveň vstupenkou do krajského kola, které se bude konat v květnu. Budeme mu držet všichni palce!

Bc. Hana Horáková