Lichnovský chytrolín 2022 zná svého vítěze. Putovní pohár míří na „Tyršovku“, naši žáci získali bronz

Stalo se již tradicí, že vždy v říjnu se v naší škole sjedou žáci z okolních škol, aby změřili své síly ve vědomostní soutěži s názvem Lichnovský chytrolín. Soutěže se účastní tříčlenné týmy složené ze zástupců třetího, čtvrtého a pátého ročníku. Letos se akce z důvodu covidové pandemie uskutečnila až v květnu. 

Ve čtvrtek 5. května dorazili do lichnovské školy soutěžící z celkem osmi škol, čímž se letošní ročník stal rekordním. Poměřit své znalosti přijeli žáci z Lubiny, Mniší, Štramberku, Tiché, Trojanovic a frenštátských škol Záhuní a Tyršova. A samozřejmě nechyběl tým domácích.  

Organizátorka soutěže Mgr. Lenka Matulová nám o soutěži prozradila několik podrobností: „Otázky tvořily vhled hned do několika oblastí: příroda, vlastivěda, sport, pohádky a nově písničky z pohádek. Nechyběla také velmi oblíbená disciplína „Hádej, co je to?“, která byla zařazena na závěr soutěže a během níž se žáci snažili přijít na to, k čemu slouží různé roztodivné předměty. Mezi nimi se například objevil kráječ na cibuli, chránič ucha při barvení vlasů v kadeřnických salónech, chladič pod počítač, lešenářský klíč, škrabka na cihly, starodávný ruční secí stroj nebo vyšívací kruh. Velké díky patří Spolku rodičů a přátel školy, který věnoval do soutěže pěkné ceny.“

A jak si v soutěži žáci vedli? První dvě příčky obsadily frenštátské školy. Vítězem soutěže a držitelem putovního poháru se stala „Tyršovka“, druhé místo získala Záhuní. Pomyslný bronz vybojovali naši žáci z Lichnova. V našem týmu soutěžili za třetí třídu Jakub Pustějovský, za čtvrtou třídu Pavlína Kutáčová a z pátého ročníku Tereza Kociánová.

„Všem zúčastněným školám děkuji, že se zapojily do našeho tradičního vědomostního klání. Jsem si vědoma toho, že dopravit se do Lichnova není vždy jednoduché, proto mě velice těší tak hojná účast. Výhercům patří má gratulace a poděkování rovněž směřuji k paní učitelce Lence Matulové a dalším organizátorům akce z řad pedagogů, žáků i pracovnic naší kuchyně, kteří se starali nejenom o hladký průběh soutěže, ale také o pohodu a chutné občerstvení pro soutěžící a jejich doprovod,“ vzkazuje ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. 

Bc. Hana Horáková