Měsíc červen ve třídě Sluníček

Poslední měsíc letošního školního roku měla mateřská škola nabitý pestrým programem. Vše začalo ve středu 1. června 2022, kdy děti se svými učitelkami vyrazily na Den dětí do Muzea vystěhovalectví, kde pro ně bylo nachystané zajímavé povídání o dinosaurech s ukázkou několika plyšových dinosaurů, ale také voňavé dárečky v podobě perníčků sluníček. Překvapení si pro děti nachystaly také paní učitelky, které udělaly radost drobným dárečkem, pexesem, omalovánkou, sešitkem s úkoly a dobrůtkou. 

„Nelenili jsme a v červnu jsme pokračovali v přípravách na vystoupení ke Dni obce. Takže písnička Čáp letí přes moře a Šou od Čiperků zaznívalo ze všech koutů školky,“ směje se učitelka ze třídy Sluníček Ivana Hosová. Děti nacvičování a poté i samotné vystoupení moc bavilo a premiéra se jim velice povedla.

V polovině měsíce se Sluníčka i Motýlci vydali na výlet do Ostravy do Dinoparku. Tam děti mimo jiné procházely přes krkolomnou lávku, na které je vítal visící Pterodaktyl, a najednou se před mini otevřel svět dinosaurů. „Kochali jsme se nejen pohyblivými modely dinosaurů v životní velikosti, ale také jsme mohli porovnat velikosti končetin a stop různých dinosaurů ve srovnání s člověkem. Nasedli jsme také do Dino expresu, který nás vezl nejen mezi dinosaury s komentovaným výkladem, ale i blízko doutnající sopky a byli jsme svědky nehody letadla a narození dinosauřího mláděte, které si ti nejodvážnější z nás mohli pohladit,“ prozrazuje zajímavosti z výletu učitelka Bc. Marie Kvitová. Parádní výlet byl zakončen představením ve 4D kině s názvem „Zachraňte mládě“. Domů všichni odjížděli unavení, ale plní zážitků!

Výletníci se vydali do blízkého Frenštátu pod Radhoštěm na výstavu Fenomén Igráček, kde se seznámili s historií a výrobou těchto figurek. Mohli si zajezdit s autíčky a vyhrát s mnoha figurkami Igráčků. Nakonec každé z dětí dostalo bílou figurku Igráčka, kterou si mohly děti nabarvit, nazdobit a vyšperkovat dle vlastní fantazie a odnést na památku domů.

„Ke konci měsíce jsme se také rozloučili s našimi kamarády předškoláky, kteří po prázdninách budou navštěvovat základní školu. Za všechna Sluníčka jim přejeme hodně úspěchů ve škole a určitě nás potěší, když k nám někdy zavítají na návštěvu,“ uzavírá Ivana Hosová.

„Za kolektiv mateřské školy bychom Vám i Vašim dětem chtěli popřát vydařené prázdniny plné sluníčka a krásných zážitků a v dalším školním roce se budeme těšit nejen na známé tváře, ale i na všechny nováčky,“ přejí paní učitelky ze třídy Sluníček. 

Bc. Hana Horáková