Předškoláci z Lichnova i Bordovic navštívili školu. Těší se po prázdninách do školních lavic

Ve středu 15. června 2022 se uskutečnilo setkání budoucích prvňáčků v naší základní škole. Školu navštívily děti z mateřské školy z Lichnova a také děti z mateřské školy z Bordovic, které do Lichnova přijely autobusem. „Děti, které po prázdninách nepůjdou do školy, zůstaly na školní zahradě, kde měly o zábavu postaráno. Kreslily křídami a také jezdily na odrážedlech,“ upřesňuje program vedoucí učitelka mateřské školy Mgr. Renata Dreslerová, DiS. 

Zatím v základní škole budoucí školáky přivítaly paní učitelky Mgr. Markéta Martinů a Mgr. Kateřina Martinková. „Děti se posadily do lavic, přivítaly se a představily. Pro uvolnění atmosféry si zahrály hru Škatulata, která se jim moc líbila a zkusily zazpívat písničky, které znají ze školky,“ popisuje činnosti ve školních lavicích Renata Dreslerová. 

Ani potom nenastala nuda: děti četly podle obrázků a hádaly, jaké obrázky paní učitelka vyměnila. A s kytarovým doprovodem si společně zazpívaly písničku Čáp jede v kočáře, na kterou navazovala obrázková hra a grafomotorická cvičení: nejdříve děti nakreslily hnízdo, potom vajíčka a nakonec čápa. „Na závěr setkání děti navštívily první třídu. Všem se setkání moc líbilo a my přejeme budoucím prvňáčkům hodně zdaru do očekáváného prvního školního roku,“ uvádí jejich budoucí třídní učitelka Kateřina Martinková.

 Bc. Hana Horáková