První třída na výletě ve Frenštátě pod Radhoštěm

Výlet plný her a dobrodružství zažila první třída v čele s paní učitelkou Mgr. Monikou Hanzelkovou, asistentkou pedagoga Jarmilou Kociánovou a vychovatelkou školní družiny Lucií Vávrovou, DiS. Společně se vydali podél cyklostezky Lubina – Lomná, kde žáky čekalo plnění speciálních úkolů. 

„Pěší túra byla náročná, ale prvňáčci ji zvládli velmi dobře,“ pochvaluje si třídní učitelka Monika Hanzelková. „Došli jsme až do Frenštátu pod Radhoštěm, kde jsme navštívili výstavu v Domě kultury ve výstavní síni, která se věnuje velkému fenoménu Igráčkovi. Žáci viděli nové kreativní sety, zazávodili si s českou autodráhou a zkusili si vytvořit vlastního Igráčka,“ přibližuje detaily výstavy třídní učitelka. Zajímavostí této výstavy je také Igráček v podobě věhlasného sportovce Jiřího Rašky oblečeného do dresu, ve kterém vyhrál v roce 1968 na Zimních olympijských hrách v Grenoblu zlato.

Odpoledne se pak všichni přesunuli na zahradu k rodičům od Apolenky, kde si děti odpočinuly, opekly si špekáčky, seznámily se se zvířecími kamarády – pejskem Majdou, oslíkem i se slepičkami. Adélka Bolomová shrnula největší potěšení za celou třídu: „Největší radost nám udělala návštěva oslíka, protože máme moc rádi zvířátka.“

Bc. Hana Horáková