Bystré hlavičky ze školky se zúčastnily Logické olympiády

V podzimních měsících proběhla celostátní soutěž Logická olympiáda, v níž nechyběla rovněž kategorie pro mateřské školy. Rodiče předškoláků mohli své děti do soutěže přihlásit a z prostředí domova se této soutěže zúčastnit. Do soutěže se v letošním ročníku zapojilo celkem 1675 malých řešitelů, z toho v našem kraji 191 dětí.


„Jsme velmi potěšeni, že se do soutěže zapojily i děti z naší školky, konkrétně Antonín Boháč, Radim Havel, Vojtěch Klímek, Sofie Lukešová a Michaela Pustějovská. Chtěli bychom zvlášť vyzdvihnout úspěch Michalky Pustějovské ze třídy Motýlků, která byla díky svému umístění na předních místech pozvána na další kolo. To se konalo v Základní škole a Mateřské škole 17. listopadu v Kopřivnici poslední listopadovou středu,“ s potěšením říká učitelka ze třídy Motýlků Ivana Hosová.
Rodiče Míši nám sdělili, že emoce jejich dítka byly velké: „Míša se Logické olympiády v Kopřivnici zúčastnila statečně. Bylo přihlášených dvacet dětí, ale nakonec jich soutěžilo jen jedenáct. Bohužel Míša nedosáhla na své vysněné páté místo a medaili. Nervozita zapracovala. I když ukáply slzičky smutku, že se jí nepodařilo lepší umístění, jak si přála, přesto si krásně užila pocit být ve škole.“ Maminka potvrdila, že byla možná nervózní víc než Míša, jestli to zvládne. S výsledkem jsou nakonec všichni spokojení. Odměna za účast rozzářila tváře všech bystrých hlaviček.


„Všem zúčastněným dětem z naší školky gratulujeme a přejeme dál odvahu a štěstí v podobných soutěžích. Rodičům děkujeme, že tuto možnost svým dětem zprostředkovali. Každá taková zkušenost je výborná,“ uvádí zástupkyně ředitelky pro mateřskou školu Mgr. Markéta Martinů.
Výsledky okresních kol pro kategorii mateřských škol najdete zde.

Bc. Hana Horáková