Projekt Veselé zoubky: prvňáčci už vědí, jak se starat o svůj chrup

„Hned na startu týdne navštívila prvňáčky dentální hygienistka,“ směje se v úvodu třídní učitelka první třídy Mgr. Kateřina Martinková a pokračuje: „Abychom se více ponořili do zoubkové nálady, vzala jsem si s sebou i vhodné pomůcky a náčiní. Povídali jsme si na téma zdravých zubů. Vysvětlili jsme si, proč vzniká kaz, jak mu mohou sami žáci předejít a společně jsme natrénovali správnou techniku čištění chrupu.“

Někteří žáci byli tak šikovní, že si spočítali své mléčné zuby. Jaké bylo překvapení, když zjistili, že ne všichni mají svou výbavu v plném počtu.

Akce se uskutečnila v pondělí 6. března 2023 a díky spolupráci s drogerií DM dostali žáci tašku plnou překvapení. Když nakoukli dovnitř, všichni se mohli radovat z kartáčků a zubní pasty. Dále pak z přesýpacích hodin, díky kterým budou již přesně vědět, jak dlouho se zoubky čistí, a v neposlední řadě z brožury a nálepky se správnou technikou čištění.

„Tento projekt bude prvňáčky provázet ještě několik dní, protože se pokusí zapojit do jeho dalšího pokračování na prevenci zubního kazu. Věřím, že se dětem povedou vyrobit krásná díla a budeme je moci poslat do soutěže o ceny,“ uzavírá jejich třídní učitelka.

Bc. Hana Horáková