Od počáteční nejistoty až po sjezd bez váhání, to byl lyžák VII. A

Sen každého lyžaře je, aby byl pěkně upravený svah prosvícen sluncem a aby fronty na vlek nebyly nekonečné. Tak schválně, splnila se tato přání lyžníkům ze VII. A třídy, kteří v pondělí 20. února 2023 vyrazili vlakem do Velkých Karlovic na pětidenní lyžařský výcvik?

Silnou sestavu žáků doplnili tři instruktoři Mgr. Martina Bílková, Mgr. Pavel David a Mgr. Ondřej Švrček, aby zdokonalili dosavadní lyžařské schopnosti sedmáků. „Převážná část byli začínající lyžaři, kteří se s úkolem naučit se lyžovat popasovali různě. Někteří se naučili hned, jiní museli potlačit slzičky a pak pořádně zabrat. Snaha ale byla vidět u všech a nakonec se naučila lyžovat celá parta,“ shrnuje dojmy z lyžáku Martina Bílková. A že se sedmákům na svahu dařilo, se byla přesvědčit i jejich třídní učitelka Mgr. Bohdana Hutyrová.

Kromě tradiční diskotéky si zábavu také připravili holky i kluci a bylo se na co koukat! V závěru týdne se konaly také lyžařské závody. Jak si s nimi žáci poradili, se můžete podívat na přehledu níže.

Také samotní sedmáci k tomu mají co říci…

Tereza Ulčáková „První den jsem si myslela, že ten velký svah nikdy nesjedu, ale nakonec jsem to dokázala!“

Regina Juráková: „Máme z lyžáku hodně nezapomenutelných zážitků, celkem jsme se sblížili.“

Tomáš Socha: „Jídlo bylo perfektní, takový řízek, to byla lahůdka!“

Roman Chalupa „Měl jsem obrovskou radost, že sjedu svah. Celý týden jsem se dobře bavil.“

Izabela Pustějovská: „Překvapilo mě, jak rychle jsem se naučila lyžovat. A ještě mě naštvalo, že kluci nechtěli vůbec tančit na závěrečné párty, tak to musely rozjet holky.“

To jsme rádi, že dojmy byly pozitivní a snad se s tím tancem kluci příště polepší.

Přehled vítězů

První družstvo: 1. Tomáš Socha, 2. Lukáš Goláň, 3. Veronika Koudeláková

Druhé družstvo: 1. Vojtěch Hlavička, 2. Izabela Pustějovská, 3. Regina Juráková

Bc. Hana Horáková