Naši žáci přijeli ze soutěže Lubinský zpěváček se třetím místem

Ve čtvrtek 20. dubna se konal v Domě dětí a mládeže v Kopřivnici jedenadvacátý ročník pěvecké soutěže Lubinský zpěváček. Tuto soutěž pořádá Základní škola Kopřivnice-Lubina a účastní se jí vždy jeden zástupce z prvního stupně školy za ročník.

Naše škola měla v Kopřivnici také své zástupce, kteří postoupili do soutěže ze školní pěvecké soutěže Lichnovská vrána. Byli to: I. třída – Tereza Kolbeová, II. třída – Anežka Kašparová, III. třída – Alexandra Kellerová, IV. třída – Veronika Němcová, V. třída – Daniel Tichavský. „Soutěž měla vysokou úroveň jak po stránce pěveckých výkonů, tak po stránce výběru repertoáru. Zazněly písně české lidové, písně ze známých pohádek, ale také písně v cizí řeči, a to španělská a anglická. Naši žáci soutěžili společně se základními školami z Lubiny, Rybí, Závišic, Bernartic a Mniší,“ popisuje učitelka Mgr. Lenka Bartoňová, která s dětmi na soutěž vyjela. O hudební doprovod našich soutěžících během klání se postaral učitel hudební výchovy MgA. Jiří Najvar.

V silné konkurenci jiných škol jsme měli jednoho zástupce na stupni vítězů. Na krásném třetím místě se v kategorii pátých tříd umístil Daniel Tichavský, kterému patří velká gratulace.

„Náš výjezd s cílem získat zkušenosti, pobavit se a poprat se s trémou byl splněn. Pomyslnou třešničkou na dortu se stalo skvělé umístění Daniela a doslovnou sladkou tečkou na závěr bylo zakončení zákuskem v cukrárně,“ pochvaluje si akci Lenka Bartoňová.

Ke krásnému umístění Danielovi gratulujeme a přejeme mnoho dalších pěveckých úspěchů.

Bc. Hana Horáková