Pohádkový únor ve třídě Sluníček

Děti ze třídy Sluníček zažily přípravu na karnevalové veselí. „Ocitli jsme se v pohádkovém světě, ve které nás čekala spousta činností. Prohlíželi jsme si pohádkové knihy, ze kterých jsme četli. Potom jsme stavěli příběhy podle obrázků a hráli si v převlecích s rekvizitami, to děti náramně bavilo,“ popisuje pohádkové hraní jejich učitelka Bc. Marie Kvitová. Děti také skládaly pohádkové puzzle, plnily kvízy a úkoly a vybarvovaly omalovánky.

Postupně se školka začala plnit pestrými obrázky klaunů a balónků vytvořených různými technikami. A v úterý 22. února 2022 se konečně všichni dočkali: nastal karnevalový den! 

Děti přišly oblečeny ve vymazlených převlecích, kostýmech a maskách princezen a princů, víl, loupežníků, rytířů, kouzelníků, pirátů s papoušky a Spidermanů. Pro pohádkové bytosti byla připravena diskotéka a výborná hostina, po které na ně čekalo malé překvapení. 

„Než jsme dohodovali, přijelo do školky divadlo Koloběžka s představením Cirkus na kolečkách. Rázem jsme se ocitli v Africe se lvem taťuldou a synkem lvíčkem. Oba byli zajati a odvezeni do Prahy. Tatínek skončil v zoo a lvíček v cirkuse. Díky hodným lidem se oba dostali balónem zpět do Afriky. Vše tedy dobře dopadlo. Divadlo se nám všem moc líbilo. Když pohádka skončila, šli jsme do třídy Motýlků, kde byl rej masek s představováním a karnevalové soutěže, které završila tombola,“ dodává paní učitelka Maruška. 

Sluníčka se také zapojila do fotosoutěže pořádané školní družinkou na téma zimních radovánek. Na prvním místě se umístila Sofie Lukešová se sourozencem a na druhém místě se umístil Oliver Pustějovský taktéž se sourozencem. Gratulujeme a všem děkujeme za zaslání krásných fotek.

Bc. Hana Horáková