Únorové veselení ve třídě Motýlků

Ve zdravém těle, zdravý duch! Tímto sokolským heslem se řídily děti ve třídě Motýlků po celý únor. Naučily se základní informace o těle, o sportech a o tom, co jíme. Pak ale sportování přerušily prázdniny, na které se děti opravdu těšily.

„Po jarních prázdninách jsme připravili ve školce karneval, který započal divadelním představením Cirkus na kolečkách. Ten vyprávěl o lvovi Ivanovičovi, který se chtěl vrátit do Afriky. Proběhla očekávaná promenáda v maskách, představily se princezny, víly, zvířátka, policisté, pračlověk, ale i Spiderman nebo transformer autobot. Po představení následovala tombola, kde si děti vylosovaly svou výhru. A za doprovodu ukulele, klavíru a trombonu jsme na závěr zazpívali písničky Náš karneval a Masopust. Za nákup dárků pro děti moc děkujeme školní jídelně a Spolku rodičů a přátel školy,“ uzavřela povídání o karnevalovém veselí vedoucí učitelka mateřské školy Mgr., Bc. Renata Dreslerová, DiS. 

Poslední únorový týden pak uzavřel masopustní veselí. Děti vyráběly papírové koláče a medvědy, stavěly koláč z PET víček a svá těla si šly protáhnout do tělocvičny základní školy.

Děti se stihly zapojit do fotosoutěže, kterou organizovala školní družina v čele s paní vychovatelkou Lucii Vávrovou, DiS. A tak Filip Takács spolu se svým bratrem Markem získali za fotku ze zimních radovánek pěkné třetí místo. Gratulujeme! 

A také gratulujeme všem dětem, které úspěšně dokončily plavecký výcvik, který byl završen předáním mokrého vysvědčení. Všechny děti byly velmi šikovné.

Bc. Hana Horáková